G O L I A T H S Y S T E M E R

Loading

Historien om hvordan Goliath Systemer ble til...

Kim-André Heggenes-Ulleland fikk forretningsidéen etter 13 år som daglig leder i bygg- og anleggsbransjen. Det er helt utrolig hvor mye tid som forsvinner til oppgaver som ikke bringer noen form for verdier til selskapet.

Idéen kom da han selv lette etter gode systemer som kunne dekke et større behov uten at man skulle behøve å sitte med like mange systemer som permer i hylla. Beslutning om å lage ett system som samler alt skulle nå lages og gründingen begynte hjemme i en kjeller før man fikk en plass på Gründeriet i Sandefjord.

Beslutningen ble tatt i 2015 om at noe måtte gjøres og veien videre ble startet mot å lage et banebrytende digitalt verktøy som skulle revolusjonere markedet.

Etter at første pilot ble lansert allerede i 2016 fikk man med noen større entreprenører som pilotkunder. Disse har vært med å bidra til funksjonaliteten i systemet. Det første pilot-året var kjempespennende med mange gode tilbakemeldinger fra kunder, hvor flere er fortsatt er med i dag.

I 2017 kom den første kollegaen på plass med sin kunnskap innen programmering, og ganske raskt etter det kom neste mann med sin kunnskap innen salg og markedet. Man ble fort 3 gode kolleger, og det ble besluttet at de sammen skulle stifte Goliath Systemer og fortsette gründerreisen med å utvikle fremtidens digitale yrkes verktøy.

Den avgjørende time var kommet og valget om å lage systemet på nytt ble bestemt. Et dramatisk valg som ville sette oss tilbake men fordelene senere vil være så store slik at valget ble enkelt. Det handlet om å benytte seg av korrekt teknologi, plattform og språk. Foreløpig har dette vist at utvikling går veldig raskt, det er ingen begrensninger og for å ha full kontroll, er alt egenutviklet.

Etter lansering på nytt i 2018 som ble det offisielle pilot-året, fikk vi inn 758 brukere. Dette har vokst seg til 917 og 90% av dem som ble med i fjor har valgt og bli med videre. Ganske magisk følelse.

Investorer og kapital

Fikk i 2018 innvilget etableringslån på NOK 1.5 millioner gjennom Innovasjon Norge.

Gjennomførte emisjon og hentet inn NOK 1 million fra investeringsselskapet Saele Invest & Consulting.

Gjennomførte emisjon og hentet inn NOK 1 million fra Lars Rhode Lingelem og Ida Rhode Lingelem.